Az Esküvő magazinban megjelent cikk

Bemutatkozik Bajtala Emese hárfaművész: Esküvői CD és romantikus hárfamuzsika

Bajtala Emese nyolcévesen pillantott meg először hárfát szerelem volt részéről első látásra. Legújabb CD-je esküvők zenei aláfestéséhez tartalmaz komoly és könnyedebb dallamokat egyaránt.

Az esküvő egyik fontos motívuma a zene. Egy jól kiválasztott dallam megteremtheti azt az egyedi, meghatott, boldog hangulatot, mely a ceremónia bensőségességét aláhúzza. Az élő hárfamuzsika lágy hangja szívhez szól.

Elegáns hangzás

Kiemelkedő része lehet az ünnepnek az esküvőn fel csendülő hárfamuzsika, amely határainkon túl jelenleg reneszánszát éli. Angliában és Amerikában külön műfajjá vált az esküvői hárfázás. Magyarországon egyelőre kevésbé ismert, de egyre nagyobb az érdeklődés az újdonságok, az igényes zene iránt. A hárfa hangzása és exkluzív megjelenése különleges, elegáns hangulatot teremt. Már a vendégek érkezésekor szólhat a zene, a teljes szertartást végig követheti (bevonulás, gyűrű húzás, szülő köszöntés) és a gratulációval zárulhat.   A templom akusztikája gyönyörűen kiemeli a hárfa hangzását, maradandó élményt nyújtva a templomi esküvőn, ahol a kiválasztott műsor a szertartás részeként szólal meg. Esküvői vacsorákon, állófogadásokon is kellemes, elegáns hátteret teremt. A műveket személyes találkozás alkalmával választhatja ki a jegyespár. A kínálatban a komolyzenén kívül szerepel musical, filmzene, sanzon, ír zene…

A kezdetekről…

…így vall Bajtala Emese: “Nyolc évesen szüleim elvittek egy zeneiskolába, ahol megláttam és megszerettem a hárfát. Ettől kezdve egyenes út vezetett a zenei pályáig. Diplomáim megszerzése után szimfonikus zenekarokban játszottam, majd egyre inkább a szóló és kamarazenei fellépéseim kerültek előtérbe. 2002-ben nagy sikerű koncertet adtam a IV. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválon. Felléptem Budapesten és vidéki városokban egyaránt. 2004-ben jelent meg Kegye János pánsíp művésszel közös lemezem, Meghitt Pillanatok címmel. A CD lemezbemutató turnéja során az ország számos településén koncerteztünk.

2002-ben játszottam egy barátom esküvőjén és azóta vállalok fellépéseket családi rendezvényeken, esküvőkön. 2005 novemberében jelent meg első szólóalbumom, melynek címe A SZÍV HÚRJAI. A CD gyönyörű dallamok gyűjteménye szeretetről, szerelemről – hárfára. Az esküvői lemez elkészítésének ötlete a 12. budapesti Esküvő kiállításon fogalmazódott meg bennem. Sokan kerestek ott, a Kongresszusi Központban olyan zenei anyagot, amely kifejezetten csak esküvői melódiákat tartalmaz és megkönnyíti a megfelelő muzsika kiválasztását. A lemezen hallható keringő, spirituálé, ír zene, operarészlet – a komolyzene gyöngyszemei és könnyedebb dallamok egyaránt. Azokon a helyszíneken is különleges, exkluzív hangulatot teremt, ahol élő muzsikára nincs lehetőség. Házassági évfordulóra, nászajándékként is kiváló, hiszen megőrzi és újra visszahozza az esküvő legszebb pillanatait.”